Tuluški bijeli grah s mesom
(CASSOULET TOULOUSAIN)
Sastojci:
150 g bijeloga graha
300 g svinjskog trbuha
3 glavice luka, 1 klinčić
3 režnja češnjaka, 1 žlica soli
1 vezica začinskog bilja
2 navrška noža bijelog papra
500 g janjeće lopatice
1 žlica brašna
1 žlica pekmeza od rajčica
100g kobasica začinjena češnjakom u ploškama
1 šalica bijelih mrvica
2 žlice maslaca
Priprema:
Grah namačemo 12 sati. Svinjetinu narežemo na kockice. Glavicu luka ogulimo, u jednu ubodemo klinčić, dve narežemo na kocke. Češnjak ogulimo, 2 režnja zgnječimo sa solju. Svinjski trbuh s vezicom bilja, glavicom luka u kojoj je klinčić, cjelim režnjom češnjaka, zgnječenim češnjakom i paprom stavimo u grah i dopunimo vodom. Kuhamo pokriveno 60 minuta. Janjetinu narežemo na kocke, popržimo s kockama luka i brašnom na masti. Pekmez od rajčice dodamo k mesu s toliko vode da sve bude pokriveno, pa kuhamo 60 minuta. Pećnicu ugrijemo na 220*. Grah i meso stavimo u vatrostalnu posudu. Dodamo kobasicu i janjetinu s tekućinom od pirjanja. Grah pospemo mrvicama, na to stavimo listiće maslaca i pečemo 20 minuta u pećnici.
Nema komentara:
Objavi komentar