Jarebica s lećom
(ESTOUFFADE DE PERDRIX AUX LENTILLES)
Sastojci:
2 mlade jarebica
1/2 žličice soli, 2 navrška noža papra
50 g masne suhe slanine u tankim ploškama
1 mrkva, 2 glavice luka
1 klinčić
2 režnja češnjaka
50 g svinjske masti
1 šalica bijelog vina
300 g sitne zelene leće
1/2 žličice soli, 1 grančica svježe majčine dušice
1 grančica peršina
1 lovorov list
Priprema:
Jarebice iznutra posolimo, popaprimo i umotamo ploškama slanine. Mrkvu narežemo na ploške. Glavice luka ogulimo, jednu narežemo na kolutiće, a u drugu ubodemo klinčić. Češnjak ogulimo i raspolovimo. Mast ugrijemo, na njoj smeđe popržimo jarebice. S njimaa popržimo ploške mrkve, češnjak i kolutiće luka. Dolijemo vino šalicu vode; pirjamo pokriveno 50 minuta. Leću pokrivenu hladnom vodom zakuhamo; dodamo sol, luk, začinsko bilje i lovorov list, pa sve zgotivimo za otprilike 50 minuta. Uklonimo bilje, lovorov list i luk, jarebice stavimo na leću i lagano kuhamo još 20 minuta. Tekućinu od pirjanja jerebica procijedimo i odvojeno poslužimo uz jarebice.
Nema komentara:
Objavi komentar