Recepti jela i kolaca

četvrtak, 30. listopada 2014.

Nabujak sa zacinom (souffle alux epices)

              


Sastojci:


110g mekog maslaca
50g secera
6 zumanjaka
110g medenjaka
50g biskvitnih mrvica
po 1 navrsak noza mljevenog cimeta i klincica u prahu
po 25g usecerenih limunovih i narandinih korica
50g grozdica
naribana kora 1/2 limuna
6 bjelanjaka, 65g secera
za kalupe maslac i secer 6 kalupa za nabujke



Priprema:


Kalupice za nabujke namazemo maslacem i pospemo secerom.Pecnicu ugrijemo na 180*.Veliku vatrostalnu zdjelu napunimo vodomi stavimo je u pecnicu.Maslac pjenasto izmjesamo sa secerom i malo pomalo umjesamo zumanjke.Medenjake sitno naribamo, polovicu od toga umjesamo s biskvitnim mrvicama u smjesu od  zumanjaka, primjesamo cimet, klincice u prahu, citronat orandinu i limunovu koru.Bjelanjke cvrsto istucemo sa secerom , pa snjeg sa ostatkom  medenjaka i ostatkom mrvica umjesamo u smjesu, koju uljevamo u kalupice i poravnamo povrsinu.Nabujak kuhamo 25-30 min u priredenoj vodenoj kupulji u pecnici.

Pirjane prepelice


Derviševa lijeha ruža


Okruglice od mesa u slatko-kiselom umaku


Juha od špinata s mesnim okruglicama


Kolač od datulja i oraha


Nadjeveno pecivo


Salata s pšenočnom prekrupom


Riba s umakom od sezama


Juha od janjetine i rajčica


Ražnjići od janjetine s umakom od jogurta


Pilav od peradi iz Istanbula


Pilav od bravetine


Patlidžani i meso


Patlidžani (Imam pade)