Biskvit
14 jaja
35 dag oraha (28 dag mljevenih, 7 dag narezanih na komadiće)
50 dag čokolade za kuhanje
28 dag šećera
Krema
6 žumanjaka
10 žlica šećera u prahu
15 dag mljevenih oraha
1,5 dl mlijeka
10 dag čokolade za kuhanje
20 dag maslaca
1 naranča
Priprema:
Čokoladu sitno naribati. Žumanjke razmutiti sa šećerom pa dodati orahe i izrađene bjelanjke. Smjesu prepoloviti i peći dvije kore u većem kalupu za torte na 200* 30-45 minuta. Žumanjke i šećer tući 20- ak minuta, sve dok se potpuno ne sjedine u jednoličnu kremu. Mlijeko prokuhati. Vrućim mlijekom preliti mljevene orahe. Ohladiti. U kremu od žumanjaka dodati ohlađene orahe i sitno naribanu čokoladu. Na kraju dodati izrađen maslac i sve sjediniti. Svaku koru natopiti iscjeđenim narančinim sokom i premazati kremom.
Na kraju cijelu tortu premazati kremom i odozgo posuti mljevenim orasima.