Recepti jela i kolaca

nedjelja, 7. prosinca 2014.

Anabela

Sastojci

1 l mlijeka + 2 dl za natopiti kekse
4 pudinga od vanilije
16 žlica šećera
1 margarin
10 dag čokolade
1 kutija keksa Petit Beurre
1 kutija piškota
2 kutije keksa Jaffa
4-5 banana
1/2 l vrhnja za šlag


Priprema:

Od litre mlijeka odvojiti 1 dl pa pomiješati  s pudingom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da proključa, skloniti s vatre, dodati pudinge pa sve skupa kuhati 1 minutu neprestano miješajući pjenjačom. Kremu ostaviti da se ohladi, dodati izrađen margarin i podijeliti na dva dijela. U jedan dio kreme dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu. U toplom mlijeku natopiti kekse Petit i složiti ih u kalup za kolač srednje veličine. Na kekse staviti 1/2 žute kreme, piškote također natopljene u mlijeku, 1/2 crne kreme, banane narezane na ploške, ostatak žute kreme, na koju se slože keksi Jaffa te na kraju završiti ostatkom crne kreme. Cijeli kolač premazati vrhnjem za šlag..








Nema komentara: