Sastojci
Bisvit
5 jaja
4 žlice šećera
3 žlice brašna
2 žlice kakaa
Krema
15 dag čokolade za kuhanje
15 dag šećera
3 jaja
20 dag margarina
6-7 banana
Priprema:
Razmutiti žumanjke sa šećerom, dodati prosijanu smjesu brašna i kakaa te snijeg od bjelanjaka. Smjesu uliti u kalup širine pećnice obložen papirom za pečenje. Peći 20-ak minuta na 180*. S još vrućeg biskvita skinuti papir, staviti ga na kuhinjsku krpu i tako smotati u roladu. Ostaviti da se ohladi. Čokoladu otopiti na pari i u to dodati šećer i izrađena jaja. Kuhati na pari dok se smjesa ne zgusne. Kremu dobro ohladiti pa joj dodati izrađen margarin. Maknuti krpu s biskvita i vratiti ga u prvobitan položaj. Namazati ga polovicom kreme. Na oba duža kraja biskvita složiti cijele bananae i obje strane (s bananama) saviti prema sredini. Roladu premazati ostatkom kreme.
Nema komentara:
Objavi komentar