Sastojci:
Biskvit:
10 bjelanjaka
40dag secera
10dag secera
10dag cikolade u prahu
5dag kakaa
15dag brasna
15 mljevenih oraha
Krema:
10 zumanjaka
30dag secera
10dag brasna
5dl mlijeka
12,5dag margarina
10dag cokolade
Glazura:
10dag cokolade
4 zlice ulja
Priprema:
Bijelanjke sa secerom istuci u cvrsti snjeg, postepeno dodavat secer te lagano umjesat cokoladu u prahu brasno i orahe.Smjesu podjelite na tri jednaka dijela.Lim okrenite naopacke, oblozi papirom za pecenja i ispeci tri kore.Cokoladu i ulje otopiti na pari i ostaviti na toplom.Zumanjke pjenasto zamutiz sa secerom , dodat brasno i 10 zlica mlijeka.Ostatak mlijeka zakuhati maknut s vatre umjesat smjesu sa zumanjcima vratit na vatru i kuhat nekoliko min.Kremu dobro ohladiti i u nju dodati pjenasto izraden margarin.Odvojit 1/3 kreme te u to dodati otopljenu i ohladenu cokoladu.Prvu koru premazat zutom kremom, na nju stavit drugu koru koja se premaze crnom kremom na to trecu koru i na kraju zutu kremu.Zutu kremu prelite cokoladnom glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar