Recepti jela i kolaca

nedjelja, 7. prosinca 2014.

Preljevna čokoladna torta

Sastojci

Biskvit
4 jaja
24 žlice šećera
2 žlice kakaa
26 žlica mlijeka 24 žlica brašna
2 praška za pecivo
nekoliko kapi ulja

Krema
1 l mlijeka
5 žlica šećera
250 g margarina
200 g čokolade za kuhanje
200 g mljevenih oraha
malo ruma
1/2 l vrhnja za šlag

Priprema:

Od navedenih sastojaka napraviti dva biskvita.
Za svaki biskvit razmutiti 2 jaja s 12 žlica šećera i dodati 12 žlica brašna s 1 praškom za pecivo i 1 žlicom kakaa. Na kraju dodati 13 žlica mlijeka s par kapi ulja. Biskvite peći u kalupu za tortu na 200* u prethodno zagrijanoj pećnici. Svaki ohlađeni biskvit prerezati vodoravno na dva dijela tako da se dobiju 4 kore. Mlijeko zakuhati, skinuti s vatre i dodati šećer, margarin, čokoladu i orahe te kuhati još minutu-dvije na najslabijoj vatri. Okruglu posudu malo veću od kalupa obložiti folijom. Na dno staviti jednu koru, poprskati je rumom pa preliti vrućom kremom. Tako slagati do kraja. Završiti korom. Ostaviti po noći u hladnjaku. Ne poklapati. Sutradan staviti na pladanj i premazati šlagom.






Nema komentara: