Recepti jela i kolaca
nedjelja, 6. prosinca 2020.
čokoladna bajadera
POTREBNO:
800 g pettit beure keksa
500 ml mlijeka
250 g maslaca
150 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
100 g oraha
Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
4 žlice suncokretovog ulja
40 g maslac
Za čokoladnu glazuru otopiti u zdjelici čokoladu pomiješanu sa maslacem i ulje. Ostaviti po strani da se kratko prohladi.
U većoj posudi zagrijati mlijeko pa u njemu uz miješanje otopiti maslac i čokoladu. Maslac i čokoladu natrgati prije toga na komadiće kako bi se brže i lakše otopili. Kada masa zakuha dodati mljevene kekse i orahe i dobro sve promiješati da se lijepo sjedini.
Dobivenu masu rastanjiti preko velikog lima namazog maslacem ili preko prozirne folije. Masa je dosta gusta i najlakše se poravnava dlanovima. Dobro sve poravnati i od gore preliti čokoladnom glazurom. Rashladiti, rezati na prutiće i uživati u svakom zalogaju
google.com, pub-7282141295816768, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Pretplati se na:
Postovi (Atom)