Recepti jela i kolaca

nedjelja, 6. prosinca 2020.

čokoladna bajadera

POTREBNO: 800 g pettit beure keksa 500 ml mlijeka 250 g maslaca 150 g šećera 200 g čokolade za kuhanje 100 g oraha Za glazuru: 150 g čokolade za kuhanje 4 žlice suncokretovog ulja 40 g maslac Za čokoladnu glazuru otopiti u zdjelici čokoladu pomiješanu sa maslacem i ulje. Ostaviti po strani da se kratko prohladi. U većoj posudi zagrijati mlijeko pa u njemu uz miješanje otopiti maslac i čokoladu. Maslac i čokoladu natrgati prije toga na komadiće kako bi se brže i lakše otopili. Kada masa zakuha dodati mljevene kekse i orahe i dobro sve promiješati da se lijepo sjedini. Dobivenu masu rastanjiti preko velikog lima namazog maslacem ili preko prozirne folije. Masa je dosta gusta i najlakše se poravnava dlanovima. Dobro sve poravnati i od gore preliti čokoladnom glazurom. Rashladiti, rezati na prutiće i uživati u svakom zalogaju google.com, pub-7282141295816768, DIRECT, f08c47fec0942fa0