Mediteranska salata sa skušom
Sastojci;
4 osobe
400 g | fileti skuse |
500 g | krumpira |
500 g | cherry rajčice |
1 glavica | luka |
100 g | maslina |
1 žlica | kapara |
4 žlice | maslinovog ulja |
1 žlica | vinskog octa |
1/2 žličice | sušenog bosiljka |
1/2 žličice | sušenog origana |
Priprema;
Krumpire ogulite i narežite na komade veličine zalogaja pa ih stavite u lonac s onoliko hladne vode koliko je potrebno da ih dobro prekrije. Stavite grijati na jaku vatru, a kada zakipi, smanjite temperaturu i kuhajte 15-20 minuta, odnosno, dok krumpir ne omekša. Na početk kuhanja, vodu začinite soli prema ukusu
Dok se krumpir kuha, odmrznute filete skuše začinite soli i paprom pa ih pecite na umjerenoj vatri na dobro zagrijanoj 1 žlici maslinovog ulja. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane.
Rajčice narežite ne četvrtine, a luk na oblike polumjeseca, pa ih pomiješajte s malo ohlađenim procijeđenim kuhanim krumpirom, maslinama i kaparima.
Pripremite preljev od 3 žlice maslinovog ulja, 1 žlice octa i sušenog začinskog bilja. Preljev prelijete preko prethodno pripremljenih sastojaka, začinite soli i paprom prema ukusu i sve dobro promiješajte, a na vrh položite pečene filete skuše. Salatu možete poslužiti odmah ili nakon što se malo ohladi u hladnjaku.