Recepti jela i kolaca

utorak, 4. listopada 2016.

Junetina sa paprikom i šampinjonima

                           


                                          Junetina sa paprikom i šampinjonima
  
 


   Sastojci;1 kg junećeg mesa od vrata
                  1 zlica suhog začina
                  5 babura paprika
                  300 gr svežih šampinjona
                   sol i papar, peršunov list
                  1 čen belog luka
 



Priprema;   
Ja sam koristila kameno posuđe sa poklopcem ali može da se koristi i bilo koja posuda koja ne ljepi.
Meso koje sam ja kupila nije imalo kosti, a ukoliko ima odstraniti.
Isjeći u šnicle, može čak i kockice posuti suhim začinom, naliti vode da ogrezne pa staviti na jaču vatru poklopljeno da provri.
Kad provri  smanjiti vatru, otklopiti pa kada se vatra stiša vratiti poklopac pa na srednjoj vatri lagano dinstati oko 2h uz povremeno dolivanje vrele vode.
Vrelu vodu dodajemo da ne bi hladili meso i time prekidali proces kuhanja.
Dužina dinstanja mesa zavisi koliko je meso staro, ali uglavnom to nije manje od 2h.
Nakon 2h dodati iseckanu papriku na kockice, doliti malo vode i ostaviti nekih 10 minuta da se sve zajedno krčka.
Za to vreme isjeći šampinjone na deblje listiće, dodati mesu i paprici, malo posoliti, pobiberiti, dodati izgnječen bijeli luk i peršunov list pa sve kuvati na laganoj vatri.
Kada su skoro gotovi paprika i šampinjoni videti koliko ima tečnosti pa ako je potrebno do kraja pripreme ostaviti sve otklopljeno da višak vode izvri.




           

Nema komentara: