Recepti jela i kolaca

utorak, 4. listopada 2016.

Desert Glavno jelo Predjelo Mediteranska salata sa skušom


   


           Mediteranska salata sa skušom



Sastojci;

4 osobe

400 gfileti skuse
500 gkrumpira
500 gcherry rajčice
1 glavicaluka
100 gmaslina
1 žlicakapara
4 žlicemaslinovog ulja
1 žlicavinskog octa
1/2 žličicesušenog bosiljka
1/2 žličicesušenog origana

    


Priprema;

Krumpire ogulite i narežite na komade veličine zalogaja pa ih stavite u lonac s onoliko hladne vode koliko je potrebno da ih dobro prekrije. Stavite grijati na jaku vatru, a kada zakipi, smanjite temperaturu i kuhajte 15-20 minuta, odnosno, dok krumpir ne omekša. Na početk kuhanja, vodu začinite soli prema ukusu

Dok se krumpir kuha, odmrznute filete skuše začinite soli i paprom pa ih pecite na umjerenoj vatri na dobro zagrijanoj 1 žlici maslinovog ulja. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane.
Rajčice narežite ne četvrtine, a luk na oblike polumjeseca, pa ih pomiješajte s malo ohlađenim procijeđenim kuhanim krumpirom, maslinama i kaparima.
Pripremite preljev od 3 žlice maslinovog ulja, 1 žlice octa i sušenog začinskog bilja. Preljev prelijete preko prethodno pripremljenih sastojaka, začinite soli i paprom prema ukusu i sve dobro promiješajte, a na vrh položite pečene filete skuše. Salatu možete poslužiti odmah ili nakon što se malo ohladi u hladnjaku.




Nema komentara: