Sastojci
Tijesto
200 g margarin
170 g šećera
1 vanilin šećer
3 žličice arome ruma
prstohvat soli
4 jaja
200 g brašna
2 žličice praška za pecivo
50 g mljevenih lješnjaka
100 g naribane čokolade
1 veći kompot od kruške
1/2 l vrhnja za šlag
Priprema:
Izraditi margarin sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati rum, sol i izrađene žumanjke. Bjelanjke posebno istući pa dodati u smjesu sa žumanjcima. Polako dodavati brašno. Na kraju dodati lješnjake i čokoladu. Tijesto uliti u kalup za torte s odvojivim obručem. Kruške iz kompota ocijediti i narezati na kockice pa rasporediti po tijestu tako da rub ostane slobodan. Peći oko 40 minuta na 180*. Kada je torta pečena, odvojiti obruč i ostaviti tortu da se ohladi. Ohlađenu tortu premazati šlagom i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar