Recepti jela i kolaca

nedjelja, 7. prosinca 2014.

Sladoled torta

Sastojci

Biskvit

10 bjelanjaka
10 žlica šećera 
10 dag brašna
1 prašak za pecivo
2 dl mlijeka
2 vanilin šećera

Krema

10 žumanjaka
8 dl mlijeka
26 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
2 pudinga od čokolade
10 dag čokolade za kuhanje
250 g margarina
1/2 l slatkog vrhnja


Priprema:

Biskvit
Bjelanjke istući sa šećerom i dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći u kalupu zagrijanoj pećnici  20-ak minuta na 180*. Tek pečen biskvit preliti 2 dl toplog mlijeka u kojem se otope 2 vanilin šećera. Ostaviti biskvit da potpuno upije mlijeko. 

Žuta krema
 5 žumanjaka razmutiti s 13 žlica šećera i 2 pudinga od vanilije. Od 4 dl hladnog mlijeka odvojiti 2-3 žlice i pomiješati ih sa smjesom od žumanjaka, a ostatak mlijeka zakuhati. Prokuhano mlijeko maknuti s vatre, dodati smjesu od žumanjaka brzo miješajući i vratiti na najslabiju vatru na 1-2 minute. U ohlađenu kremu dodati 1/2 izrađenog margarina.

Crna krema
Rastopiti 10 dag čokolade za kuhanje. 5 žumanjaka razmutiti s 13 žlica šećera i 2 pudinga od čokolade. U to dodati rastopljenu čokoladu i 5 žlica hladnog mlijeka koje treba odvojiti od 4 dl mlijeka.Ostatak mlijeka zakuhati, skloniti s vatre i polako dodati smjesu s žumanjcima brzo miješajući. Vratiti na najslabiju vatru na 1 minutu. U ohlađenu kremu dodati 1/2 izrađenog margarina. Na hladan biskvit izliti crnu i potom bijelu kremu, a na sve to razmućeno slatko vrhnje. Držati u hladnjaku do posluživanja.






Nema komentara: