Recepti jela i kolaca

nedjelja, 7. prosinca 2014.

Rođendanska torta

Sastojci:

Biskvit

12 žlica hladne vode
10 žlica šećera
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo

Krema

1 l mlijeka
140 g šećera
6 žlica brašna
1/4 margarina
2 vanilin šećera
200 g mljevenih 
lješnjak
1 kg banana
1 kg kivija
1 l vrhnja za šlag
1 limun


Priprema:

Pjenasto razmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i polako dodavati vodu. Smjesu podijeliti  na dva dijela i peći dvije kore 20-ak minuta na 180* u prethodno zagrijanoj pećnici. Brašno i šećer izmiješati s malo mlijeka . Ostatak mlijeka zakuhati pa dodati brašno i kuhati dok se ne zgusne. Ohladiti i zatim dodati izrađen margarin. Kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dodati vanilin šećer , a u drugi lješnjake. Na jedan biskvit složiti banane izrezane na kolutiće, banane poprskati limunovim sokom (da ne pocrne), na njih staviti kremu s lješnjacima i potom drugi biskvit. Na njega složiti kivi izrezan na kolutiće  pa kremu s vanilin šećerom. Ostavit u hladnjaku da se stegna barem 2-3 sata i onda cijelu tortu premazati vrhnjem za šlag.





Nema komentara: