Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
15dag secera
15dag brasna
1 kutija petit keksa
2dl mlijeka
Zuta krema:
1l gustog soka od narande
3 pudinga od vanilije
7 zlica secera
Bijela krema:
6 zlica secera
6 zlica brasna
5dl mlijeka
25dag margarina
Glazura:
10dag cokolade
7dag margarina
Priprema:
Zumanjke i secer pjenasto izradite i polako dodavat brasno.Na kraju lagano umjesat cvrst snjeg od bjelanjaka.Peci u predhodno zagrijanoj pecnici na 180*oko pola sata.U sok razmutit puding i secer te sve zajedno prokuhati.Vrucom kremom prelite biskvit.Od mlijeka odvojiti nekoliko zlica mlijeka i promjesat sa brasnom i secerom.Ostatak mlijeka zakuhati dodati smjesu s brasnom i kuhat 1 min.U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.Pecen biskvit prelit vrucom zutom kremom , a na nju slozit kekse natopljene u mlijeko.Ostavit da se ohladi.Na ohladen kolac mazati bijelu kremu a potom ga prelit glazurom od cokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar