Kokos nadljevena kukuruzom
(poule farcije au mais)
Sastojci:
2 klipa kukuruza, 1 zlica soli
1 kokos od 1,2 kg
10 zelenih maslina
1 mala zelena paprika
4 lista salate glavice
50g nadljeva djenevice mesnjace
2 zlice maslaca, 1/2 zlice soli
1 navrsak noza bijelog papra
1 jaje , 2 zlice ulja
1 mala mrkva, 1 glavica luka
1 rezanj cesnjaka
2 zlice maslaca, 1 zlica brasna
1/2 salice bijelog vina
1/8l juhe od peradi
100g slatkog vrhnja
Priprema
:Kukuruzne klipove ocistimo od lisca i niti, pa ih kuhamo 40 min u slanoj vodi.Kokos operemo i obrisemo.Srce i jetricu nasjeckamo.Pecnicu ugrijemo na 200*.Maslinu i papriku narezemo na kockice.Listove salate sitno narezemo.Nadjev djevenice mesnjace poprzimo na maslacu.S njim poprzimo masline, papriku i salatu posolimo, popaprimo skinemo sa stednjaka pomjesamo sa kukuruznim zrnjem i jajetom.Time nadjenemo kokos zasijemo otvor namazemo je uljem i pecemo u pecnici 1 1/4 sata.Mrkvu glavicu luka i cesnjak narezemo na kocke i zlatnosmede proprzimo na maslacu sa iznutricama.Pospemo brasnom nalijemo vino i juhu, pa kuhamo 30 min.Umak protisnemo i kuhamo ga s vrhnjem i posluzimo ga uz kokos.
Nema komentara:
Objavi komentar