Recepti jela i kolaca

subota, 18. listopada 2014.

                          Fileti iz nica

                      (tripes a la nicoise)



Sastojci:

750g ociscenih blansiranih fileka
150g mesnate suhe slanine
1 glavica luka
2 klincica
1 rezanj cesnjaka
2 grancice persina
1 grancica svjeze majcine dusice
1 lovorov list
1/2 salice pekmeza od rajcice
2 salice bijelog vina
2 zlice maslaca , 1 zlica brasna
1 zlica vode
2 navrska noza bijelog papra
1 rakiska casica konjaka(2cl)


Priprema:


Fileke operemo, obrisemo i narezemo na rezance jednake velicine.Slaninu narezemo na kocke.Glvicu luka ogulimo i nabodemo je klincicima.Cesnjak ogulimo i narezemo na sitne kockice.Persina i majcinu dusicu operemo i svezemo sa lovorovim listom.Pekmez od rajcica izmjesamo sa bijelim vinom.Maslac ugrijemo u velikom loncu za pirjanje i na njemu isprzimo kocke slanine.Pospemo ih brasnom, pa uz mjesanje isto tako poprzimo:malo pomalo naljevamo smjesu rajcice i vina i pustimo da jednom uskipi.Dodamo rezance fileka, glavicu luka sa  zabodenim klincicima, ceesnjak vezicu zacinskog bilja, sol papar, promjesamo i sve kuhamo pokriveno 2 sata na blagoj vatri.Prije posluzivanja uklonimo vezicu bilja i glavicu luka i umjesamo konjak.









Nema komentara: