Janjeci hrbat na domacicin nacin
(cote d agneau bonne femme)
Sastojci:
1kg janjeceg hrpta
100g mesne suhe slanine
2 velike mrkve
1 velika glavica luka
2 reznja cesnjaka
4 zlice maslinovog ulja, 1 zlica soli
1 navrsak noza crnog papra
po 1 zlicica susene majcine dusice i susene zalfije
1 lovorov list
2 salice bijelog vina, 8 rajcica
Priprema:
Vec kod kupovanja od janjeceg hrpta dademo kratko otpilit rebra.Meso operemo i obrisemo.Slaninu narezemo na kockice.Mrkve ostruzemo, operemo, obrisemo, narezemo na ploske Luk ogulimo i narezemo na kolutice.Cesnjak oljustimo i rascetvorimo po duzini.U velikom loncu ugrijemo ulje.Na njemu isprzimo kocke slanine.Meso natrljamo solju paprom i sa svih strana smede proprzimo na masti.K mesu dodamo ploske mrkve, kolutice luka, cesnjak, majcinu dusicu, zalfiju, lovorov list i vino.Sve pokriveno pirjamo 60min na srednje jakoj vatri.Rajcice ogulimo raspolovimo, izvadimo im sjemenke, pa meso rajcica sitno narezemo.Nakon 60min pirjanja rajcice stavimo k mesu i s nji ih pirjamo 20min.
Nema komentara:
Objavi komentar