(gigot brayaude)
Sastojci:
Za 4-6 osoba
3 reznja cesnjaka, 2 mrkve
2 glavice luka
1 l juhe od mesa
1,5kg janjeceg buta, 1 zlica soli
1 navrsak noza bijelog papra
100g mesne suhe slanine
100g svinjske masti
1 grancica svjeze majcine dusice
1 lovorov list
750g krunpira, 1/2 zlice soli
Priprema:
Cesnjak ogulimo i narezemo po duljini.Mrkve ostruzemo i narezemo na ploske.Glavicu luka ocistimo i narezemo na kolutice.Juhu ugrijemo.Janjeci but operemo , obrisemo, nabodemo cesnjakom i natrljamo solju i paprom.Slaninu narezemo na tanke ploske i njima omotamo janjeci but.Mast ugrijemo u velikoj posudi.Na njoj 10 min przimo mrkvu i luk.Dodamo janjeci but i preprzimo ga sa svih strana.Dodamo otprilike polovicu juhe od mesa grancicu majcine dusice i lovorov list.But pirjamo pokriven 5-6 sati na krajnje blagoj vatri.Za vrijeme pirjanja dodajemo po potrebi vrucu juha.Krunpir ogulimo, narezemo ga na debele ploske stavimo ga 30 min prije kraja janjecem butu i pospemo solju.
Nema komentara:
Objavi komentar