Teleći pršnjak na pastiričin način
(RIS DE VEAU A LA BERGERETTE)
Sastojci:
500 g telećeg pršnjaka, 6 žlica ulja
1 žličica umaka od soje
nekoliko kapljica worcesterskog umaka
po 1 prstohvat soli i bijelog papra
150 g pečurki, 2 kozjaka
6 žlica maslaca
2 rakijske čašice bourbon-whiskyja (4cl)
po 1 prstohvat soli i bijelog papra
2 žlice maslaca
175 g slatkog vrhnja
4 žlice juhe od telećeg mesa
Priprema:
Pršnjak oplahnemo hladnom vodom i blanširamo 7 minuta u kipućoj vodi; izvadimo ga iz vode i oderemo vanjsku kožicu. Pršnjak narežemo na ploške. Ulje pomiješamo s umakom od soje, worcesterskim umakom, solju i paprom, prelijemo ploške pršnjaka pa ih mariniramo 2 sata. Pečurke očistimo, operemo i narežemo na ploške. Kozjak ogulimo i narežemo na kocke. Ploške pršnjaka obrišemo i pržimo ih na maslacu oko 10 minuta na blagoj vatri. Polijemo ih viskijem, zapalimo i pustimo da izgori. Ploške pršnjaka posolimo, popaprimo i stavimo na toplo. Rastopimo ostatak maslaca, na njemu staklasto ispržimo kocke kozjaka, dodamo pečurke i pirjamo nekoliko minuta. U umak umiješamo vrhnje i juhu. Ploške pršnjaka grijemo 2-3 minute u umaku.
Nema komentara:
Objavi komentar