Recepti jela i kolaca

četvrtak, 16. listopada 2014.

              Teleći kotlet s calvadosom
                                       (COTES DE VEAU AU CALVADOS)


Sastojci:

4 teleća kotleta
po kotletu 1 prstohvat soli i bijelog papra
2 žlice brašna, 2 žlice maslaca
2 žlice ulja
1 rakijska čašica calvadosa (2cl)
6 žlica pekmeza od rajčica
6 žlica vrhnja
100 g maslaca, 2 žumanjka
1 prstohvat soli
1 žličica limunovog soka
1 prstohvat bijelog papra
1/2 šalice šampanjca



Priprema:

Kotlete operemo, obrišemo, posolimo ih i popaprimo, pa uvaljamo u brašno. Maslac ugrijemo s uljem u tavi. Na tome pržimo kotlete sa svake strane po 5 minuta; zatim ih stavimo na toplo. Preostalo brašno popržimo na masnoći. Dodamo calvados, umiješamo pekmez od rajčica i zakuhamo. U umak dodamo još vrhnja pa ga stavimo na toplo. Maslat otopimo. Žumanjke razmutimo sa solju i limunovim sokom u maloj posudi, pa je stavimo u vruću, ali ne kipuću vodenu kupelju. Uz stalno miješanje dodajemo kap po kap rastopljeni maslac.Kad se maslac umiješa, lonac skinemo sa štednjaka. Smjesu žumanjaka i maslaca pomiješamo s paprom, šampanjcem i umakom od rajčica pa vruće polijemo po kotlrtima. Uz to prijaju rezanci s maslacem i zelena salata. 


 

Nema komentara: