Teleći ragu na starinski način
(BLANQUETTE DE VEAU A L'ANCIENNE)
Sastojci:
800 g teleće lopatice bez kostiju
1 mrkva, 1 glavica luka
1 stapka poriluka
1/2 stapke gromolikog celera
1/2 žlice soli
1 navršak noža sušene majčine dušice
1 l juhe od peradi
8-10 kozjaka
400 g pečurki
3 žlice maslaca, 2 žlice brašna
1 žumanjak, 1/2 šalice vrhnja
1 navršak noža soli
1 prstohvat bijelog papra
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Meso izrežemo na komade brida 3 cm. Povrće sitno narežemo i kuhamo u 3/4 l juhe s mesom, solju i majčinom dušicom 60-70 minuta u otvorenom loncu. Kozjak ogulimo, kuhamo ga u ostatku juhe od peradi 15 minuta, izvadimo ga iz juhe i stavimo na toplo. Oečurke očistimo, raščetvorimo, kuhamo ih također u juhi od peradi 7 minuta, izvadimo ih i stavimo na toplo s kozjakom. Meso s povrćem uspemo u sito i stavim k pečurkama. Cjelokupnu juhu ukuhamo do polovice. Brašno zapržimo na maslacu, polijemo ga juhom i zakuhamo. Legiramo žumanjkom i vrhnjem, posolimo i popaprimo. Meso pečurke i kozjak stavimo u umak; pospemo peršinom.
Nema komentara:
Objavi komentar