Teleći odrezak s vrganjima
(ESCALOPES DE VEAU AUX CEPES)
Sastojci:
2 kozjaka, 400 g vrganja
3 žlice ulja, 1/2 žličice soli
1 prstohvat sušene majčine dušice
1 žlica škrobnog brašna
2 žlice hladne juhe od mesa
1/2 šalice slatkog vrhnja
4 teleća odreska po 120 g
po odresku 1 prstohvat soli i bijelog papra
po 1 žlica blagog senfa i pekmeza od rajčica
1 žlica brašna, 2 žlice maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Kozjak narežemo na kocke. Gljive očistimo i sitno narežemo. U loncu ugrijemo 2 žlice ulja i na njemu uz miješanje staklasto popržimo kockice kozjaka. Dodamo gljive, pospemo solju i majčinom dušicom te uz češće prevrtanje pirjamo 7-8 minuta na blagoj vatri. Škrobno brašno pomiješamo s juhom od mesa i vrhnjem, pa time prelijemo gljive, a njih poklopljenje pirjamo na vrlo blagoj vatri još slijedećih 5 minuta. Odreske operemo, obrišemo i natrljamo solju i paprom. Izmiješamo senf i pekmez od rajčica. time namažemo odreske i pospemo ih brašnom. Ostatak ulja ugrijemo u tavi. Na njemu pržimo odreske oko 4 minute, preokrenemo ih, u tavu stavimo maslac pa odreske pržimo još 3-4 minute. Meso poslažemo na tanjure, prelijemo gljivama i pospemo peršinom.
Nema komentara:
Objavi komentar