Recepti jela i kolaca

subota, 18. listopada 2014.

        Govedi odrezak na vinarski nacin

             (bifteck marchand de vin)



Sastojci:


4 kozjaka, 1 zlica maslaca
1 zlica crnog vina, 1/4 lovorovog lista
1 prstohvad suhe majcine dusice
1 grancica persina
2 zlice mesnog ekstrata
150g maslaca
1 zlica limunovog soka
1 zlica brasna
1 zlica nasjeckanog persina
4 bifteka ili ramsteka po 200g
1 zlica maslaca 2 zlice ulja
1 zlica soli
po odresku 1 prstohvat crnog papra



Priprema:   


Kozijak ogulimo, narezemo na kocke i staklasto proprzimo na maslacu.Dodamo vino, lovorov list, majcinu dusicu i persin, pa sve kuhamo da se vino ukuha otprilike na pokovicu.Mesni ekstrakt otopimo u zlici vruce vode.Vino procjedimo, a kozijak i bilje dobro istisnemozlicom.Mesni ekstrakt dodamo u vino, jos jednom zakuhamo i stavimo na stranu.Maslac pjenasto izmjesamo i promjesamo s limunovim sokom, brasnom i nasjeckanim persinom.Odreske pecemo sa svake strane 3-5 min na maslacu ugrijanom uljem zatim posolimo i popaprimo pa ih na pladnju stavimo na toplo.Vinski umak ulijemo u tavu, zakuhamo i pri tom otopimo talok od pecenja.Umak skinemo sa stednjaka  umjesamo mu smjesu persina i maslaca: posluzimo odvojeno.


Nema komentara: