Punjeni fazan
(FAISAN FARCI AUX NOIX)
Sastojci:
1 fazan težak oko 1,2 kg
50 g svijetlih krupnih grožđica bez sjemenaka
2 rakijske čašice konjaka (4cl)
50 g starog bijelog kruha
1/2 šalice mlijeka
250 g očišćenih oraha
1 žličica
2 navrška noža bijelog papra, 1 jaje
100 g masne suhe slanine u tankim ploškama
po 1 mala mrkva i glavica luka
1 grančica svježe majčine dušice
2 grančice peršina
1 lovorov list, 50 g maslaca
Priprema:
Fazana operemo i obrišemo; srce i jetricu sitno nasjeckamo. Grožđice namočimo u konjaku. Kruh namočimo u mlijeku. Orahe sitno nasjeckamo. Iznutrice pomiješamo s orasima, iscijeđenim kruhom i ocijeđenim grožđicama, s 1/2 žličice soli, navrškom papra i jajetom. Time nadjenemo fazana, sašijemo ga, posolimo i popaprimo, obložimo ga slaninom i slaninu privežemo. Mrkvu i glavicu luka sitno narežemo. Začinsko bilje i lovorov list svežemo. Pećnicu ugrijemo na 200*. Maslac rastopimo u limu. Dodamo fazana, komade mrkve i luka i svežnjić bilja, pa u pećnici pečemo 10 minuta, pokrijemo lim i nastavimo peći još 60 minuta. Uklonimo slaninu i fazana stavimo na toplo. Talog od pečenja pomiješamo s konjakom u kojem su se namakale grožđice i protisnemo na fazana.
Nema komentara:
Objavi komentar