(CAILLES AUX POMMES EN L'AIR)
Sastojci:
8 očišćenih prepelica
1 žličica soli, 2 žlica ulja
3 žlice maslaca
1/2 šalice vina madeira
1 1/2 šalice juhe od peradi
4 kiselkaste jabuke
sok 1/2 limuna
4 žlice maslaca, 1 žličica šećera
1 prstohvat bijelog papra
8 debelih kriški bijelog kruha
1 žlica maslaca
Priprema:
Prepelice operemo, obrišemo i iznutra natrljamo solju. Ulje i maslac ugrijemo u velikom loncu. Prepelice pržimo oko 3 minute sa svih strana, pa ih pokrivene pirjamo oko 5 minuta, onda ih izvadimo iz lonca i stavimo na toplo. Talog od pečenja otopimo madeirom i juhom. Kad provrije stavimo u lonac prepelice i pirjamo 10 minuta; za starije prepelice potrebno je oko 16-20 minuta. Jabuke ogulimo, izvadimo im srce, pa ih raščetvorimo i nakapamo limunovim sokom. Ugrijemo maslac i na njemu sa šećerom i paprom meko ispirjamo jabuke, ali ne dopustimo da se raspadnu. Bijeli kruh narežemo u veličini prepelica, s jedne da strane izdubimo, pa ga zlatnosmeđe popržimo na maslacu. Prepelice postavimo u udubine krišaka kruha obložimo jabukama. Tekućinu od pirjanja procijedimo na prepelice.
Nema komentara:
Objavi komentar