Recepti jela i kolaca

subota, 18. listopada 2014.

             Govedina na burgunski nacin

                 (boeuf bourguignon)



Sastojci:


1kg govedine od donjeg djela bzta
50g masne suhe slanine
2 glavice luka, 1 rezanj cesnjaka
4 zlice ulja, 1 zlica soli
1 navrsak noza crnog papra
1 zlica brasna, 3/8l  crnog vina
1 salica juhe od mesa
po 1 grancica majcine dusice i persina
100g pecurki



Priprema:


Govedinu operemo, obrisemo i narezemo na kocke brida 5cm.Slaninu narezemo na sitne kockice.Luk ogulimo i narezemo na osmine.Cesnjak ogulimo i protisnemo kroz tjesak za cesnjak.Uvelikom loncu ugrijemo ulje, na njemu dobro isprzimo kocke slanine i izvadimo ih iz masti.Meso na vrucoj masti przimo 10-ak min da postane hrustavac i smede sa svih strana.Dodamo osmine glavice luka  i malo ih przimo sa mesom.Meso zacinimo sa solju, paprom i cesnjakom.Pospemo brasnom  zaprzimo i zalijemo crnim vinom i juhom od mesa.Sve dobro promjesamo dodamo persin i majcinu dusicu pa meso pirjamo pokriveno  3 sata na blagoj vatri.Pecurke ocistimo operemo i narezemo na ploske.Gotovo meso izvadimo iz umaka pa umak procjedimo.Meso pecurki i slaninu pirjamo jos 20 min u umaku.




Nema komentara: