Recepti jela i kolaca

subota, 18. listopada 2014.

          Kokot u umaku od crnog vina

                       (coq au vin)



Sastojci:


1 kokot tezako oko 1,5kg
100g koze suhe slanine
4 kozjaka 1 mala mrkva
3 reznja cesnjaka
3 zlice maslaca, 2 zlice brasna
1 rakiska casica konjaka
3/4l crnog vina
2 salice pekmeza od rajcice
1 salica vode
1 grancica svjeze majcine dusice
1 lovorov list, 1 zlica soli
250g pecurki
100g masne suhe slanine




Priprema:



Kokota rascinimo na porciske komade, jetricu zgnjecimo.Kozicu od slanine narezemo na komade.Kozijak nasjeckamo, mrkvu narezemo na kocke.Cesnjak zgnjecimo.Maslac rastopimo u veliku loncu.Na njemu zlatnosmede proprzimo komade kozice i kokota.Dodamo povrce i cesnjak.Pospemo brasnom i sve zaprzimo.Dolijemo konjak, zapalimo ga i pustimo da dogori.Dolijemo crno vino-Pekmez od rajcica promjesamo sa vodom i umjesamo ga u umak sa majcinom dusicom lovorovim listom i solju.Sve pirjamo poklopljeno sat ipol.Pecurke ocistimo i raspolovimo.Slaninu narezemo na kocke, dobro je isprzimo i pirjamo 8 min sa pecurkama.Meso stavimo sa pecurkama na toplo.Umak ukuhamo, protisnemo sa jetricom i tim preljevamo djelove kokota.



Nema komentara: