Hrbat divlje svinje s umakom od trešanja
(SELLE DE MARCASSIN A LA SAUCE AUX CERISES)
Sastojci:
1,5 kg hrpta divlje svinje
po 1/2 žličice sušene majčine dušice i žalfije
1 žličica crnog zrnja papra
1 mrkva, 1/8 celerova korijena
3 glavice luka, 50 g slanine
1/2 l crnog vina, 1 žličica soli
4 žlice maslaca, 3 žumanjka
5 žlica bijelih mrvica
1 žličica šećera
1 šalica kompota od višanja
1 šalica soka od trešanja
Priprema:
Meso operemo i obrišemo. Začinsko bilje stucamo u mužaru sa zrnjem papra, time natrljamo meso i pustimo ga da odleži 2 sata. Mrkvu narežemo na ploške, a celerov korijen nasitno. Glavice luka ogulimo, 2 narežemo na kolutiće,a treću na kocke. Vino zakuhamo s mrkvom, celerom, kolutićima luka i 4 dl vode, pa dok je još toplo, prelijemo meso; 2 sata mariniramo. Šećnicu ugrijemo na 200*. Meso obrišemo i posolimo. Kocke slanine dobro ispržimo, popržimo kocke luka i meso, prelijemo marinadom, pa pokriveno zgotivimo u pećnici za 60 minuta. Rastopimo maslac i pomiješamo sa žumanjcima, mrvicama i šećerom. Time namažemo pečenku, zapečemo koru i stavimo na toplo. Umak od pečenja procijedimo, pomiješamo s ostatkom sastojaka i malo ukuhamo.
Nema komentara:
Objavi komentar