Golubovi s graškom
(PIGEONNEAUX AUX PETITS POIS)
Sastojci:
50 g mesnate suhe slanine
6 kozjaka, 1 salata glavatica
4 mlada goluba, 1 žličica soli
2 navrška noža bijelog papra
2 žlice maslaca
500 g očišćenog svježeg graška
1 grančica peršina
3 žlice bijelog vina, 1 žlica maslaca
Priprema:
Slaninu narežemo na kocke. Kozjak ogulimo i narežemo na osam dijelova. Sa salate glavatice uklonimo otprilike 1/3 vanjskih listova. Srce salate operemo, obrišemo i narežemo na rezance. Golubove operemo iznutra i izvana, obrišemo ih; jetricu ostavimo u nutrini golubova. Golubove iznutra natrljamo sa 1/2 žličice soli i papra. Maslac ugrijemo s kockama slanine, dodamo kozjak i preokrećući staklasto popržimo. Kocke izvadimo iz lonca, pa na istom ulju pržimo golubove da za 15-20 minuta postanu zlatnosmeđi. Onda ih izvadimo iz lonca. Slaninu i kozjak vratimo na mast od pečenja, dodamo grašak, rezance salate, peršin, dolijemo 3 žlice vode i vino, posolimo. Grašak meko ispirjamo za 30 minuta. Na njega stavimo golubove i grijemo ih 5-10 minuta. Golubove stavimo u plitku zdjelu. Grašak pomiješamo s maslacem i stavimo golubovima na zdjelu.
Nema komentara:
Objavi komentar