Korzikanski lonac s mesom
(STUFATU)
Sastojci:
600 g goveđe bokovine
300 g svinjske vratine
100 g mesnate slanine
3 rajčice, 1 glavica luka
3 režnja češnjaka
1/2 šalice maslinovog ulja
1 šalica bijelog vina, 1 žličica soli
2 navrška noža bijelog papra
1 žličica soli, 250 g makarona
100 g naribanog sira grojer
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Meso operemo, obrišemo i narežemo na sitne kocke. Slaninu narežemo na rezance. Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenaka i narežemo na komade. Glavicu luka i češnjak ogulimo i narežemo na kocke. Ulje ugrijemo u velikom loncu i na njemu popržimo kocke mesa. Dodamo luk, češnjak, rajčice i slaninu. Prelijemo vinom, posolimo i popaprimo, pa nekoliko minuta pirjamo. Dodamo toliko vode da tekućina pokrije meso. Poklopljeno kuhamo 2 sata. Pristavimo slanu vodu, u njoj skuhamo makarone, prelijemo ih hladnom vodom i ocijedimo. Pećnicu ugrijemo na 180*. U vatrostalnu posudu slažemo slojeve mesa i umaka, na njega makarone, a njih pospemo sirom i peršinom. Završimo s makaronima i sirom. Lonac s mesom stavimo u pećnicu da se zapeče 30 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar