Recepti jela i kolaca

subota, 18. listopada 2014.

       Goveda pisana pecenka  na uzici

              (boeuf a la ficelle)




Sastojci:


800g govede pisane pecenice
5 stapki poriluka
3 mrkve, 1/4 celerova korijena
2 rajcice, 1 glavica luka
2 klincica
1 peteljka kozalca ( estragona, zmijine trave)
1 grancica majcine dusice
2 grancice persina, 2zlice soli
3 zlicice sitno narezanog vlasca




Priprema:


Meso operemo i svezemo uzicom u ruladu; na jednom kraju nacinimo omcu dugu oko 5cm.Bijele djelove poriluka operemo i narezemo na ploske.Mrkve i celer narezemo po duljini.Rajcice ogulimo i rascetvorimo.U glavicu luka ubodemo klincice.Estragon, majcinu dusicu i persin svrzemo.Pristavimo 1,5 l posoljene vode.Priredeno povrce stavimo sa sveznicem bilja u vodu i kuhamo pokriveno 30 min.Uklonimo glavicu luka i sveznic bilja, povrce izvadimo iz juhe i stavimo na ioplo.Meso objesimo na kuhacu i stavimo u kipucu juhu.Kuhamo pokriveno 20 min , iz juhe izvadimo meso, pa juhu kuhamo u nepoklopljenom loncu: meso odrzavamo toplo u pecnici.Pisanu pecenku narezemo; oblozimo je povrcem .Juhu pospemo vlascem. Uz to posluzimo krumpir skuhan u slanoj vodi i umak od cesnjaka.



Nema komentara: