Recepti jela i kolaca

subota, 18. listopada 2014.

                Bearnska punjena kokoš
                       (POULE FARCIE BEARNAISE)


Sastojci:

1 kokoš teška 1,2 kg
150g šunke, 2 mrkve
3 stapke poriluka
1 glavica luka, 1/2 glavice kelja
1/8 celerova korijena
200g mahuna, 2 režnja češnjaka
1 grančica svježe majčine dušice
2 grančice peršina
1 lovorov list
200 g nadjev za djevenicu od mesa
2 žlice nasjeckanog vlasca
100 g bijelih mrvica
1/2 žličice soli


Priprema:

Kokoš operemo i obrišemo. Šunke narežemo na kocke. Mrkve i bijeli dio poriluka narežemo na ploške. Luk narežemo na kocke. Kelj sitno narežemo i blanširamo 3 minute. Korijen celera narežemo na sitne kockice. Mahune očistimo i stavimo na stranu. Češnjak očistimo i zgnječimo. Majčinu dušicu, peršin i lovorov list svežemo. Nadjev za kobasicu pomiješamo s vlascem, mrvicama, češnjakom i kockama šunke; posolimo. Time nadjenemo kokoš, zašijemo, pa je pokrivenu slanom vodom, kuhamo 60 minuta u poklopljenom loncu. Dodamo povrće i vezicu začinskog bilja, pa sve kuhamo još 30 minuta. Kokoš razrežemo na veće komade, uz nju poslužimo povrće. Juhu procijedimo i poslužimo uz to. Osim toga se daju posoljeni krastavci, popržene kocke bijelog kruha i krupna sol.




Nema komentara: