Recepti jela i kolaca

nedjelja, 19. listopada 2014.

                 Krema od karamela

                                   (creme au caramel)


Sastojci:

sastojci za 6 osoba
100g secera
1 rakiska casica vode
1/2l mlijeka
1/4 stapica vanilije
90g secera
3 jaja
2 zumanjka
za kalupice ulje 6 malih kalupa



Priprema:


 Pecnicu ugrijemo na200*.Vatrostalnu posudu napunjenu vodom stavimo u pecnicu da se voda ugrije na 80*.Kalupice namazemo uljem.Secer stavimo u posudu i u njoj ga otopimo na srednje jakoj vatri.Cim se secer pocne topiti na rubu, lagano mjesamo da se sav potpuno otopi.Dodamo i umjesamo vodu.Prelijemo tim dna kalupica a ostatak karamele zakuhamo sa jos malo vode i umak stavimo na stranu.Zakuhamo mlijeko sa stapicem vanilije.Secer izmjesamo sa jajima i zumanjcima.Malo pomalo umjesamo vruce mlijeko u smjesu od jaja pa sve protisnemo kroz fino sito.Smjesom napunimo kalupice i stavimo ih u vodenu kupelju u pecnici da se 20min zgusnu.Kremu dobro ohladimo i malo prije posluzivanja izvrnemo iz kalupa.Umak od karamele posluzimo odvojeno uz kremu.  








Nema komentara: