Recepti jela i kolaca

nedjelja, 19. listopada 2014.

Ledeni nabujak (souffle glace)

               

Sastojci:


3 lista zelatine
8 zumanjaka
250g secera
3 salice hladne jake kave
1 rakiska casa likera od narande
4 bjelanjka
3/8l slatkog vrhnja
30g secera
1kalup za nabujak



Priprema:


Na kalup za nabujak nacinimo produzetak od pergament-papira visok 7 cm.Zelatinu namocimo u dosta vode.Zumanjke pjenasto izmjesamo s polovicom secera.Zelatinu ocijedimo, umjesamo je u smjesu od jaja pa sve uz stalno mjesanje grijemo u vodenoj kupelji dok smjesa ne postane kremasta.Kremu izvadimo iz vodene kupolji, promjesamo je sa kavom i likerom i stavimo u hladnjak da se hladi 30min.Bjelanjke cvrsto izmjesamo sa ostatkom secera.Snjeg od jaja umjesamo u rashladenu kavenu smjesu.Vrhnje cvrsto istucemo sa secerom i umjesamo  u smjesu.Kremu stavimo u prilagoden kalup za nabujak i zamrzavamo je barem 4 sataPrije posluzivanja nabujak pospemo kakaom u prahu i uklonimo papirnati produzetak.



 

Nema komentara: