Recepti jela i kolaca
nedjelja, 19. listopada 2014.
Sobret od sampanjca (sorbet au champagne)
Sastojci:
sastojci za 6 osoba
400g secera
sok od 4 limuna
1 boca suhog sampanjca
Priprema:
Kuhamo 1/2l vode uz cesce mjesanje, sa secerom dok se secer potpuno ne otopi.Sirup zatim uz visekratno mjesanje ohladimo i pomjesamo sa limunovim sokom.Hladni sirup izmjesamo sa sampanjcem, masu stavimo u elekticni stroj za prevrljavanje sladoleda i kremasto je izmjesamo u pretincu za pravljenje leda ili jos bolje u stroju za zamrzavanje.Ako nemamo glasijeru, sorbet zamrznemo u pretincu za duboko zamrzavanje.Tenperatura mora biti barem -15*.Da sorbet bude mek i gibak mora se u razmaku od 60 min dva put promjesat u mikseru i vratit da se sljedecih 60min smrzava.60 min prije posluzivanja sorbet izvadimo iz aparata za zamrzavanje i stavimo u hladionik.Masicama za kuglice sorbet stavimo u case ohladene na ledu i ukrasimo po zelji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar