Recepti jela i kolaca

nedjelja, 19. listopada 2014.

                Kolac sa tresnjama

                     (clafoutis)


Sastojci:


500g crvenih tresanja
4 zlice brasna
8 zkica secera
1 prstohvat soli
3 jaja
2 salice mlijeka
za kalup: maslac
za posipanje: secer u prahu




Priprema:


Tresnje operemo pokidamo od peteljki i dobro ocijedimo. Brasno promjesamo u zdjeli  sa secrom i solju.1 jaje rastavimo na zumanjak i bjelanjak, pa bjelanjak istucemo u tvrdi snjeg.Ostatak jaja i zumanjak izmjesamo sa brasnom i secerom.Malo pomalo dolijemo mlijeko, pa tjesto ostavimo da stoji nekoliko min.Pecnicu ugrijemo na 200*.Vatrostalni kalup namazemo maslacem.Tresnje stavimo u kalup.Snjeg od bjelanjaka umjesamo u tjesto i njime prekrijemo tresnje.Kolac pecemo oko 45 minu predhodno ugrijanoj pecnicina drugoj precki odozgo.Posluzimo po volji vruce ili hladno.Prije posluzivanja dopro pospemo secerom u prahu.



Nema komentara: