Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.

                       Tikvice sa paprikom

                                       (zucchine con peporoni)




Sastojci:



4 tikvice srednje velicine
5zlica maslinovog ulja,1 zlica soli
2 zute paprike
4 rajcice,1 rezanj cesnjaka
3 grancice svjezeg bosiljka
4 fileta incuna
150g fontina-sira  ili grojera u tankim snitama




Priprema:



Tikvicama odrezemo zavrsetke peteljka,plodove raspolovimo po duzini prokuhamo ih 2 minute u kipucoj slanoj vodi i dobro ih ocjedimo.Vatrostalnu posudu namazemo uljem,u nju stavimo tikvice ipospemo 1/2 zlice soli.Paprike przimo nad plinskim plamenom da im opna posmedi i ispuca.Opnu ogulimo a papriku narezemo na rezance.Rajcicu ogulimo i sitno narezemo.Cesnjak ogulimo i zgnjecimo.Bosiljak sitno nasjeckamo.Filete incuna raspolovimo po duzini.Ugrijemo 2 zlice ulja,na njemu isprzimo cesnjak,bosiljak i rajcicedodamo ostatak soli i sve pirjamo 20min na blagoj vatri.Pecnicu ugrijemo na 220.Pripremljeno povrce prelijemo preko tikvicai sve prekrijemo ploskama sira.Filete incuna stavimo na sir i pokapamo ostatkom ulja.Ttikvice zapecemo oko 15min u pecnici.






Nema komentara: