Recepti jela i kolaca
subota, 11. listopada 2014.
Juha od celera iz abruzza
(Minestra di sedani)
500g gromolikog celera
1glavica luka
50gmesnate suhe slanine
1l juhe od mesa
2 zlice maslinovog ulja
2 zlice pekmeza od rajcica
po 1navrsak noza soli i para
120g rize
4zlice naribanog parmezana
Priprema:Celer ocistimo,operemo i narezemo na ploske debljine 1 cm.Luk ogulimoi
nasjecemo na kocke.Juhu od mesa ugrijemo.U loncu od juhe ugrijemo maslinovo
ulje.Na njemu uz mjesanje przimo kocke luka i slanine da luk malo posmedi.
Umjesamo pekmez od rajcica i dodamo celerove ploskice.Sve uz preokretanj
przimo jos 5 minuta.Malo po malo uljevamo vrucu juhu od mesa poklopimo
pa kuhamo 20 minuta na blagoj vatri.Juhu posolimo i popaprimo.
Uspemo rizu pa kuhamo jos 15 minuta da riza omeksa.Prije posluzivanja juhu
pospemo parmezanom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar