Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.




                                          Juha od celera iz abruzza

                                                 (Minestra di sedani)


500g gromolikog celera
1glavica luka
50gmesnate suhe slanine
1l juhe od mesa
2 zlice maslinovog ulja
2 zlice pekmeza od rajcica
po 1navrsak noza soli i para
120g rize
4zlice naribanog parmezana



     Priprema:Celer ocistimo,operemo i narezemo na ploske debljine 1 cm.Luk ogulimoi
                                       nasjecemo na kocke.Juhu od mesa ugrijemo.U loncu od juhe ugrijemo maslinovo
                                       ulje.Na njemu uz mjesanje przimo kocke luka i slanine da luk malo posmedi.
                                       Umjesamo pekmez od rajcica i dodamo celerove ploskice.Sve uz preokretanj
                                       przimo jos 5 minuta.Malo po malo uljevamo vrucu juhu od mesa poklopimo
                                       pa kuhamo 20 minuta na blagoj vatri.Juhu posolimo i popaprimo.
                                      Uspemo rizu pa kuhamo jos 15 minuta da riza omeksa.Prije posluzivanja juhu
                                     pospemo parmezanom.

Nema komentara: