Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.

                          Prokulica u vinu 
                 
                                                  (broccoli a crudo)



Sastojci:


1kg prokulice
1 rezanj cesnjaka
5 zlica maslinovog ulja
1zlicica soli
2 navrska noza bijelog papra
2 salice suhog bjelog vina




Priprema:



Prokulicu operemo hladnom vodom.Pupoljke odvojimo i uklonimo tvrde krajeve peteljka.Preostale peteljke prorezemo da se ravnomjerno kuhaju sa njeznim djelovima.Cesnjak ogulimo i sino nasjeckamo.Maslinovo ulje ugrijemo u veliki lonac na njemu proprzimo cesnjak dodamo prokulicu posolimo i popaprimo,pa przimo nekoliko minuta.Pomalo doljevamo bijelo vino.Prokulicu pirjamo 20ak minuta na blagoj vatri.Prokulica se nesmije meko skuhati.Prija uz fina pecenja.



Nas savjet:



Umjesto u vinu prokulicm mozete skuhat i u slanoj vodi.Cesnjak onda ne przite na ulju nego odvojeno na 2 zlice maslaca.Dodate 200g sirove dimljene sunke narezane na kocke,takoder proprzite i naposljetku time prelijete prokulicu.





Nema komentara: