Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.

                                Pečene lovrate

                             (ORATE FRITTE)


Sastojci:

2 ociscene lovrate po 300-400 g
4 žlice limunovog soka
1 glavica luka 
1/2 crvene paprike
1 tikvica 1/2 patliđana
2 gomolja komorača
3 režnja češnjaka 
1 1/2 žlice soli
2 rajčice, 8 žlica ulja
1 žlica sveježeg nasjeckanog žačinjskog bilja kao što je mažurana divlja mažurana , majčina dušica
2 žlice brašna

Priprema:

Ribe operemo, obrišemo, pokapamo limunovim sokom i pustimo da pokrivene miruju 15 minuta.
Povrće ogulimo, očistimo, operemo i narežemo na kocke.
Češnjak ogulimo krupno nasjeckamo i zdrobimo s 1/2 žlice soli.
Rajčice sitno narežemo. U tavi ugrijemo polovicu ulja.
Povrće s češnjakom, navrškom noža papra i začinjskim biljem popržimo i pokriveno pirjamo 10-ak minuta na blagoj vatri. 
Ribe obrišemo natrljamo soli i ostatkom papra pa ih uvaljamo u brašno.  Ugrijemo ostatak ulja na njemu popržimo ribe, zatim ih pokrijemo i na vrlo blagoj vatri kuhamo još 20-ak minuta pri tome dva put okrenemo. Ribe pokrijemo povrćem.





 

 

Nema komentara: