Pečene lovrate
(ORATE FRITTE)
Sastojci:
2 ociscene lovrate po 300-400 g4 žlice limunovog soka
1 glavica luka
1/2 crvene paprike
1 tikvica 1/2 patliđana
2 gomolja komorača
3 režnja češnjaka
1 1/2 žlice soli
2 rajčice, 8 žlica ulja
1 žlica sveježeg nasjeckanog žačinjskog bilja kao što je mažurana divlja mažurana , majčina dušica
2 žlice brašna
Priprema:
Ribe operemo, obrišemo, pokapamo limunovim sokom i pustimo da pokrivene miruju 15 minuta.
Povrće ogulimo, očistimo, operemo i narežemo na kocke.
Češnjak ogulimo krupno nasjeckamo i zdrobimo s 1/2 žlice soli.
Rajčice sitno narežemo. U tavi ugrijemo polovicu ulja.
Povrće s češnjakom, navrškom noža papra i začinjskim biljem popržimo i pokriveno pirjamo 10-ak minuta na blagoj vatri.
Ribe obrišemo natrljamo soli i ostatkom papra pa ih uvaljamo u brašno. Ugrijemo ostatak ulja na njemu popržimo ribe, zatim ih pokrijemo i na vrlo blagoj vatri kuhamo još 20-ak minuta pri tome dva put okrenemo. Ribe pokrijemo povrćem.
Nema komentara:
Objavi komentar