Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.

                          Ljetni rižoto
                      (RISOTTO DI ESTATE)


Sastojci:

1 glavica lika
2 režnja češnjaka
200 g pečurki
4 rajčice
150g parmske šunke
3 žlice maslinovog ulja
300g riže
1l vruće juhe od mesa
2 šalice duboko zamrznutog graška
1 šalica sitno naribanog sira pecorino
1 žlica nasjeckanog peršinovog lišća

Priprema:

Luk i češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Pečurke očistimo, operemo i raspolovimo, krupne gljive raščetvorimo.
Rajčice i parmsku šunku narežemo na kocke. U velikom loncu ugrijemo ulje i na njemu staklasto popržimo komadiće luka i češnjaka. Dodamo riđu i uz miješanje popržimo.
Kocke šunke malo pržimo s rižom. Dodamo pečurke i komade rajčice. Polijemo juhom od mesa i sve pokriveno pirjamo na blagoj vatri 20-25 minuta. 
6 minuta prije kraja umješamo duboko zamrznuti grašak.
Rižoto stavimo u zdjelu. Pospemo pecorino-sirom i peršinom.


    

Nema komentara: