Rimske okruglice od krumpira
s umakom od mesa
(GNOCCHI DI PATATE)
Sastojci:
Za okruglice
1 kg krumpira
1/2 šalica brašna, 2 žumanjka po 1 navršak noža bijelog papra isušene mažurane
4 žlice naribanog parmezana
2 žlice maslaca
Za umak
1 kg rajčice, 1 glavica luka
1 stapka gromolikog celera
1 mrkva, 1/2 režnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
250g mljevenog mesa
1/8 l juhe od mesa, 1/2 žlice soli
1 navršak noža bijelog papra
1 prstohvat sušene divlje mažurane (origano)
Priprema:
Krumpir ogulimo, rapolovimo skuhamo u slanoj vodi, ocjedimo i zgnječimo. Zamjesimo ga s brašnom, žumanjcima, paprom i origanom. Od toga oblikujemo kuglice i skuhamo ih u slanoj vodi.
Pećnicu ugrijemo na 200*.
Okruglice ocjedimo i stavimo namazani vatrostalni kalup pospemo sirom i listićima maslaca pa zapečemo 10-ak minuta u pećnici.
Rajčice ogulimo i narežemo.
Luk narežemo na kocke, celer i mrkvu na ploške.
Češnjak zdrobimo. Ulje ugrijemo.
Na njemu oko 5 minuta pržimo povrće i češnjak.
S povrćem i češnjakom popržimo i mljeveno meso, dolijemo juhu od mesa, pa umak lagano kuhamo 40 minuta.
Naposljetku začinimo začinima.
Nema komentara:
Objavi komentar