Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.

            Pijemontska juha od kupusa

                       (ZUPPA ALLA VALDOSTANA)

 

Sastojci:

1 mala glavica bijelog kupusa (oko 1kg)
1 žlica soli
500g staroga bijeloga kruha 
250g sira fontina
1l juhe od mesa
Za kalup i maštenje: maslac  

Priprema:

Bijeli kupus raščetvorimo, ukonimo kočanj pa četvrtine glavice narežemo na rezance ili naribamo.
Stavimo ga u kipuću posoljenu vodu i meko skuhamo za 40-ak minuta u poklopljenom loncu.
Maslacem namažemo vatrostalan kalup.
Bijeli kruh narežemo na tanke kriške. Sir fontina također narežemo na što tanje ploške. Juhu od mesa ugrijemo. 
Pećnicu ugrijemo na 220* . Dno namazanog kalupa obložimo s nekoliko kriški kruha i pokapamo ih juhom od mesa.
Bijeli kupus uspemo u sito i pustimo da se ocjedi. Na bijeli kruh stavimo sloj kupusa. Na kupus stavimo nekoliko listića maslaca i plošaka sira.
Na to opet stavljamo naizmjenice sloj kruha, pokapamo juhom, stavljamo kupus, listiće maslaca i sir. Završimo slojem bijelog kruha i na nju opet stavimo maslac u listićima. U kalup ulijemo ostatak juhe od mesa. Juhu potpuno dovršimo za 20-ak minuta u pećnici. 



 

Nema komentara: