(CANNELLONI ALLA NAPOLETANA)
Sastojci:
400 g brašna, 4 jaja
1/2 žličice soli
1 žlica maslinovog ulja
500g samljevene teletine
1 prstohvat soli
150g sirove dimljene šunke
150g pečurki
2 žlice brašna, 2 žlice maslaca
1/4 l mlijeka
po 1 prstohvat papra, divlje mažurane (origana)
1 žumanjak
umak od rajčica
8 odrezaka sira mozzarelle
3 žlice maslaca
Priprema:
Zamjesimo tijesto od brašna, jaja i soli. Pustimo ga da miruje 20 minuta. Na ulju popržimo meso, posolimo i pirjamo 15 minuta.
Šunku i pečurke sitno nasjeckamo i pomiješamo s mesom. Brašno popržimo na maslacu, prelijemo mlijekom i začinimo začinima. Žumanjak umješamo u umak i pomješamo s mesnom smjesom.
Tijesto za rezance tanko razvaljamo, izrežemo ga na četvorine od 10 cm, kuhamo 7 minuta u slanoj vodi i ocijedimo.
Pećnicu ugrijemo na 200*.
Umakom od rajčica pokrijemo dno vatrostalne posude. Komade tijesta namažemo nadjevom, smotamo i poslažemo u posudu. Prelijemo ostalim umakom od rajčice i mesnom smjesom, na to stavimo sir i listiće maslaca; zapečemo u pećnici 15 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar