Škampi na ulju s češnjakom
(SCAMPI ALL AGLIO)
Sastojci:
2 kg svježih škampa ili 1kg duboko zamrznutih repova škampa
2 režnja češnjaka
1 šalica malinovog ulja
1/2 žličice soli
Priprema:
Zakuhamo 2l slane vode, ubacimo škampe (po potrebi po nekoliko komada jedne nakon drugih) i kuhamo 8 minuta.
Duboko zamrznute škampe izvadimo iz ambalaže i stavimo ih da se, najbolje u hladnjaku, pokriveni otope.
Pećnicu ugrijemo na 250*.
Češnjak ogulimo i nasjeckamo na vrlo sitne kockice. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo komadiće češnjaka i sol.
Kuhane škampe malo ohladimo i uklonimo im ljušture. Škampe stavimo u vatrostalnu posudu, polijemo uljem s češnjakom i pečemo 15 minuta u pećnici.
Savjet:
U trgovini se mohu dobiti duboko zamrznuti repovi škampa bez ljuštura i duboko zamrznuti škampi s ljušturama.
Prednost biste trebali davati ovim drugima i kuhati ih u ljušturi kao svježe; sočniji su od odljuštenih repova škampa.
Nema komentara:
Objavi komentar