Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.

        Toksanska juha od rajčice i paprike
                     
                          (ACQUACOTTA)

Sastojci: 

2 glavice luka 
2 crvene paprike
1 stapka gramolikog celera
1kg rajčice
4 žlice maslinova ulja, 1 litra vode po jedan prstohvat soli i papra
4 jaja
4 žlice naribanog parmezana
8 malih odrezaka bijelog kruha

Priprema:

 Luk ogulimo i narežemo na kocke. Paprike raspolovimo, 
očistimo od pregradnih opna i sjemenaka, operemo, obrišemo i narežemo na rezance. Celer narežemo na ploškice.
Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenaka i narežemo na kocke.
U loncu za juhu ugrijemo maslinovo ulje i na njemu staklasto popržimo kocke luka. Dodamo rezance paprike, ploškice celera i naposljetku kocke rajčice, malo pržimo pa na blagoj temperaturi pirjamo povrće. Juhu posolimo i popaprimo, poklopimo i kuhamo još 10-15 minuta na blagoj vatri. 
Jaja razmutimo s parmezanom. Kruh zlatnosmeđe popržimo.
Juhu skinemo sa štednjaka i još jednom začinimo.
Smjesu jaja i sira brzo umješamo u juhu. Popržene odreske bijelog kruha stavimo u duboke tanjure i prelijemo ih juhom.



 

Nema komentara: