(ACQUACOTTA)
Sastojci:
2 glavice luka2 crvene paprike
1 stapka gramolikog celera
1kg rajčice
4 žlice maslinova ulja, 1 litra vode po jedan prstohvat soli i papra
4 jaja
4 žlice naribanog parmezana
8 malih odrezaka bijelog kruha
Priprema:
Luk ogulimo i narežemo na kocke. Paprike raspolovimo,očistimo od pregradnih opna i sjemenaka, operemo, obrišemo i narežemo na rezance. Celer narežemo na ploškice.
Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenaka i narežemo na kocke.
U loncu za juhu ugrijemo maslinovo ulje i na njemu staklasto popržimo kocke luka. Dodamo rezance paprike, ploškice celera i naposljetku kocke rajčice, malo pržimo pa na blagoj temperaturi pirjamo povrće. Juhu posolimo i popaprimo, poklopimo i kuhamo još 10-15 minuta na blagoj vatri.
Jaja razmutimo s parmezanom. Kruh zlatnosmeđe popržimo.
Juhu skinemo sa štednjaka i još jednom začinimo.
Smjesu jaja i sira brzo umješamo u juhu. Popržene odreske bijelog kruha stavimo u duboke tanjure i prelijemo ih juhom.
Nema komentara:
Objavi komentar