Recepti jela i kolaca
subota, 11. listopada 2014.
Juha od povrca
(Minestrone)
2 rajcice
1/4 celerovog korijena
1/2 stapke gromilovog celera
1/2 crvene paprike
1 mrkva 1 glavica luka
1 tikvica 1krunpir
2 zlice ulja
50g mesnate suhe slanine
11/2 litre vruce juhe od mesa
3 zlice rize
1 salica zamrznutog graska
4 salice naribanog parmezana
Priprema: Rajcice ogulimo i sitno narezemo.Celerov koriken ogulimo,operemo i narezemo na sitne
kockice.Gromoliki celernarezemo na ploske.Papriku raspolovimo,ocistimo od
pregradnih opnai sjemenka,operemo i narezemo na kockice.Ostalo povrce ogulimo
ili ostruzemo i narezemo na kockice.Cesnjak ogulimo,krupno narezemo malo posolimo
i zdrobimo.Ulje ugrijemo u velikom loncu.Slaninu izrezemo na kockice i dobro isprzimo
na ulju.Dodamo sitno narezano povrce i cesnjak,pa sve mjesajuci przimo nekoliko
minuta.Povrce prelijemo juhom od mesa.Juhu kuhamo poklopjenu 10 minuta.
Uspemo rizu,promjesamo i sve kuhamo jos 15 minuta.
zatim dodamo zamrznuti grasak i skuhamo ga u juhiza 6 minuta.Juhu pospemo
parmezanom i posluzimo.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar