Recepti jela i kolaca

subota, 11. listopada 2014.




                                    Juha od povrca
                                     
                                      (Minestrone)

2 rajcice
1/4 celerovog korijena
1/2 stapke gromilovog celera
1/2 crvene paprike
1 mrkva 1 glavica luka
1 tikvica 1krunpir

2 zlice ulja
50g mesnate suhe slanine
11/2 litre vruce juhe od mesa
3 zlice rize
1 salica zamrznutog graska
4 salice naribanog parmezana
 


  Priprema:  Rajcice ogulimo i sitno narezemo.Celerov koriken ogulimo,operemo i narezemo na sitne
                              kockice.Gromoliki celernarezemo na ploske.Papriku raspolovimo,ocistimo od
                              pregradnih opnai sjemenka,operemo i narezemo na kockice.Ostalo povrce ogulimo
                              ili ostruzemo i narezemo na kockice.Cesnjak ogulimo,krupno narezemo malo posolimo
                              i zdrobimo.Ulje ugrijemo u velikom loncu.Slaninu izrezemo na kockice i dobro isprzimo
                              na ulju.Dodamo sitno narezano povrce i cesnjak,pa sve mjesajuci przimo nekoliko
                              minuta.Povrce prelijemo juhom od mesa.Juhu kuhamo poklopjenu 10 minuta.
                              Uspemo rizu,promjesamo i sve kuhamo jos 15 minuta.
                              zatim dodamo zamrznuti grasak i skuhamo ga u juhiza 6 minuta.Juhu pospemo
                              parmezanom i posluzimo.

Nema komentara: