Rižoto od komorača na mletački način
(RISOTTO CON I FINOCCHI)
Sastojci:
500 g komoračevih gomolja
1 glavica luka
300g riže
1l juhe od mesa
6 žlica maslaca
4 žlice naribanog parmezana
2 žlice nasjeckanog sveježeg komoračevog lišća
Priprema:
Komoračeve gomolje operemo, vanjsku opnu ogulimo pa gomolje narežemo na tanke ploške. Luk ogulimo i narežemo na sitne kockice. Rižu operemo i dobro ocjedimo. Juhu od mesa pristavimo da zakuha. U loncu ugrijemo 5 žlica maslaca, dodamo luk i komorač te uz stalno mješanje pržimo da komorač počne mekšati. Dodamo rižu, pržimo da postane svijetlosmeđa, dolijemo oko 1/2 šalice kipuće juhe od mesa i mješamo dok riža upije tekućinu.
Malo pomalo neprestance dolijevamo šalicu juhe od mesa.
Rižu lagano pirjamo na blagoj vatri 20-ak minuta.
U gotovu rižu umiješamo ostatak maslaca i parmezana.
Rižoto pustimo da stoji 2-3 minute i pospemo komoračevim lišćem.
Savjet:
Umjesto komorača možete upotrijebit i svježe vrške šparoga.
Nema komentara:
Objavi komentar